Sunday, January 15, 2012

Pilihan CERIAHari ini Aku perlu jumpa Ustaz lagi, sambungkan air minum dan mandian dan air khas buat mandian dan minum hubby juga. Hari ini juga, giliran aku masak dinner buat adik adik, raas teruja untuk gembirakan mereka dengan 3 lauk yang aku bakal sediakan, sayur sawi dan udang, Ayam goreng sambal cili api, dan ikan goreng. Insya Allah...moga Allah permudahkan usaha usaha kami berkasih sayang, bila rapat senang berbincang..senang juga untuk mengajak buat kebaikan apalagi kalau ada agenda besar diamsa akan datang sapa tahu kalau aku dapat satu idea besar, aku tak akan lupa kana dik adikku ini. mereka sebhg dari hidup aku. rabu bakal dinner dirumah fatin dan khamis akan dinner dirumah acik..khamis ini aku mesti puasa, dah banyak hari tangguh, now dah sihat sangat ..jiwa makin kental aku sudah tidak boleh tangguh lagi.

Suasana kerja juga semakin membahagiakan, selepas meeting Jumaat lepas, aku jelas dengan apa yang perlu aku lakukan, terus agenda TO DO LIST bersusun susun untuk dapatkan perhatian, Alhamdulilah, bila datang kerja terus melihat agenda bersusun, satu satu step diatur, dan peruntukan breakfast dan lunch dengan appoinment kawan kawan hal bisness IOPE dan Lady Trip. Hari ni kak Zi abkal menyerahkan senarai geng gengnya yang bakal ke Seoul. Sempatlah aku atur early lunch sambil bincang tarikh dan keperluan deposit secepat mungkin. Alhamdulilah. Pagi tadi denagn Kak Anis, aku hanay memesan Jus Carrot, kak Anis belanja, aku bangga jumpa kak anis, kak anis sedang tercari cari arah..takdir menemukan kami, aku perluak kawan mcm kak Anis, dan kak Anis perlukan org macam aku, melalui penaglaman jatuh tersungkur aku mengorak langkah maju setapak demi setapak, aku kongsi dengan kak Anis moga dia namapk apa yang aku gambarkan dan moga persahabatan kami membuahkan sesuatu. Allah lebih bijak mengetahui dan lebih terperinci dalam aturannya. Aku redha dan aku pasti akan terus mengangkat tanagn ke langit memohon sedikit simpati, kasih sayang, cinta, perhatian, bimbingan, kelembutan dari Allah yang walau sedikit namun cukup sempurna menikmatinya.

Aku terasa, masuk gerbang 2012, aku sudah setkan bentuk gerbangnya, dan bila masuk 16 Januray aku terasa aku memijak STAGE yang lebih tinggi dari sebelumnya, amin ya Allah. Ini semua rezekimu, rezeki yang kau berikan untuk aku agih agihkan. Rezeki untuk aku lebih mengingati kebesaran dan keagunganmu ya Allah. Seawal 16 januray, aku sudah memasuki surah annisa' surah ke3 AlQuran. Alhamdulilah aku tidak akan pisahkan diriku dengan rutin yang telah kemas aku ciptakan untuk SPIRITUAL aku. Moga semakin beransur terbuka ruang yang lebar yang mendorong aku memecah sunyi dan dingin pagi kemasjid, dan memecah gegak gempita senja untuk bertafakkur padamu diwaktu itu juga. Aku memilih, kerana memang betul hidup ini adalah PILIHAN. tiada sebaik baik pilihan, bila kita memilih untuk menjadi PILIHAN ALLAH, Pilihlah aku ya Allah..kasihilah aku seadanya..kerana sayangmu yang menjadi PAKSI segala kebaikan dan kesempurnaan yang tidak terjangkau dek Akal manusia kerdil seperti aku.

ya tidak sabar rasanya untuk melalui hari hari INDAH dalam jagaan mu ESOK hari dan hari hari seterusnya....Alhamdulilah hati aku terus bergetar merasai getaran nikmatmu yang tidak TERHITUNG banyaknya. ya Hayyu Ya qayyum ya Hayyu ya Qayyum!!