Friday, July 30, 2010

Seadanya Aku...


Pagi ini agak kelam kabut ke pejabat, lenanya tidur semalam walau tidak begitu letih. Agenda semalam untuk membelikan fayaydh hadiah ahrijadinya berjaya. selesai bacaan yasin maalm Jumaat, aku dan sumai mendapatkan hadiah hadiah tersebut yang masih tersimpan dibonet kereta menunggu masa untuk di berikan pada tuan punya badan Sabtu ini.

Hari ini menag niat dihatiku untuk tukar beg tangan baru yang belum pernah aku pakai ke pejabat. baju hanyalah baju yang aku pakai ketika keluar dengan suami semlm. Aku ingin kelihatan sederhana tapi ada standard tersendiri. Seharian dipejabat melayan beberpa pelajar yang datang dan menyiapkan album album gambar yang sudah hampir tamat tempohnya. Dan aku berispa siap untuk ke Air port. lega hati ini bila apa yang aku lakukan diizinkan suami. Aku meminta keizinannya untuk FAHAM...faham keadaan bukanlah seburuk yang disangka...berilah sedikit ruang dan laluan sekurang kurangnya demi KEMANUSIAAN. Kerana itulah tujuan aku untuk menemui Jimmy petang ini. Di dijangka tiba ki LCCT tepat jam 6.20 petang. Bukannya begitu lama pun pertemuan ini kerana penerbangan seterusnya ke GOLD COAST tepat 9.25pm.

Tiada buah tangan yang aku sediakan lantaran akus angat kesuntukan masa untuk bergegas mendapatkannya. Cukuplah dengan keikhlasan aku dengan persahabatan ini. Sudah 2 email dikirimkan Jimmy memberitahu dia sudah berada di terminal check in dan sedang boarding time. Aku membalas email email tersebut dengan menyebutkan warna tudungku dan blaouse ku..senang HITAM saja warnannya. Aku tidak pandai untuk pakai lawa lawa kalau cita rasaku hanyalah sesuatu yang SIMPLE..bila dan dimaan sahaja..walau diepan siapa sekalipun aku tetap aku!!!.

Route ke LCCT aku paln yang paling dekat dari Bandar Abru Nilai menyusuri jalan belakang lebih kurang 30 minit. Inilah paling dekat rasanya dan aku kena peruntukan sedikit masa untuk mencari parking. Biasalah Air port amat susah parking. Aku sudah berjanji untuk menunggunya di COFFEE BEAN. Disitu makan dan coffeenya yang paling sedap dan kesukaan aku. Tiada rasa GUSAr..tiada rasa MALU mungkin kerana inis emua hanya kerana keikhlasan bukan untuk pernyataan perasaan atau mainan kalbu..aku sudah akhiri semua itu sebaik mungkin. Mungkin dulu pernah ada tapi hari inis emuanya sudah jadi kenangan.

Teringat aku semalam bagaimana aku tersenyum depan hubbyku membaca message dari bekas kekasihku IBI di face book..kalaus egalanya sudah berkahir kita hanya tinggal persahabatan yang ikhlas tiada apa untuk di risaukan tiada apa yang menguasai minda separa sedar..SENANG rasanya BEBAS berfikir..bertindak dan keluar dari penguasaan perasaan yang terkadang sifatnya agak BODOH. hehe

Aku kini seadanya aku..ruang mengenali orang adalah ruang yangs anagat ISTIMEWA tapi aku tahu bila aku perlu katakan TIDAK...di setiap ruang perkenalan seebnarnya ada ruang rezeki yang terbina SIAPA TAHU!!! itulah ynag aku percaya...Kita tidak perlu merasa hebat..kita tidak perlu memikat untuk dipuji dan disangjung..jadilah diri kita yangs entiasa berTUNJANGKAN keikhlasan..kerana buakn saja pemberi KETENANGAN tapi juga sangat membahagiakan....IZINKAN AKu berundur untuk menunaikan satu peluang mengenali sekeping HATI Sebuah BUDI dan kisah seorang INSAN....


Selamat Beristirehat!!!!