Wednesday, December 21, 2011

Terima kasih TEMAN


Hari ini 21 Dec 2011 jam 6.15pm, Aku memilih untuk masuk, duduk dan order makan buat pertama kalinya selepas 2 minggu ditimpa demam dan selera makan mati terus. Bila menyuap Shrimp spagetti Oli terasa sedapnya ..alhamdulilah lantas aku terinagt untuk berkongsi berita ini dengan kwn sms mknku..pak wan " baru terasa Spagetti Oli ni sangat sedapppp...hmmmm kat Manhattan Fish Market".

Dec terkenal dengan bulan yang cuacanya tidak pernah lepas dari hujan dan jam. Demi janji dgn anak anak dan najma, aku keluar office setengah jam lebih awal dan etrus emnuju ke Cineleisure untuk membelikan mereka tiket show..Alvin and The chipmunk 3 jam 8.20mlm. Melihatkan parking yang sangat padat, lantas aku berhajat untuk terus tunggu sehingga mereka datang, dan aku sms kak nonie minta dihantar dan aku sms sani untuk park jauh di Tesco dan aku menunggu dalam Cineleisure. Aku ada banyak masa untuk berfikir, bertenang dan menikmati WAKTU KESEORANGAN. Mungkin selera sudah semakin ada, aku juga sempat meninjau gerais ekeliling, tiada yang berkenan sangat pun dan sempat juga membayar bil maxis yang tertunda lantaran tidak keluar rumah langsung sempena tidak sihat.

Sambil meneruskan makan, aku mencapai tisu dan pen, sesekali melihat sms yang diterima, cepat jugak Pak wan yang terkenal dengan busynya itu membalas. Messagenya cukup memberikan aku rasa TENANG dan aku sempat mengusiknya konon dia seorg yang ramai peminat.hehe. Aku seprti biasa dalam direct ada gurauan, aku tahu message aku akan membuatkan dia rasa gembira. Biar dia gembira petang yang tidak ceria itu dan membawa ke tidur malam nanti. hehe. Aku merasa agak tidaks abar untuk memeluk fayyadh yang 3 hari berada dicamp. Mendengar cerita ceritanya, mengamati process mindanya. Sekejap lagi itu yang pasti dengan Izin Allah.

Hajat untuk menemui kwn kwn masih banyak yang tidak tertunai. Kak Riz, kak Umai. Aku sayang mereka ini termasuk kak nonie. Meningat rasa sayang pada kwn kwn ..aku juga terinagt rasa sayang aku pada Neli. Ahhh kdg kdg kerana sayanglah kita akan lebih TERLUKA. Terluka dan melukai sering ebrlaku dalam hidup, tiada siapa yang terlepas, namun bukan semua memiliki KEKUATAN untuk melupai kelukaan yang diberi dan dibawa oleh orang orang lain dalam hidupnya. Kekuatan untuk MEMADAM luka itu ..itu yang TERBAIK. Teringat aku sharing dari Eita siang tadi...hati aku memuji muji strong betul Eita ni...baik betul pendirian budak ini...moga Allah membantu Eita untuk terus mengahdapi cabaran seorang menantu dan ibu mertua. Aku minta Eita jangan contohi aku..kes kita berbeza. Suami Eita ada kekuatan yang tidak ada pada suami aku..so hargailah dia.

Beg kiriman Maria hampir habis, satu aku reservekan untuk kujadikan kenangan hati buat Ja sepupuku yang bersusah payah membantu dan meyakini aku. Untung ciput tak pa..aku lebih seronok melihat kwn kwn happy. Sinar gembira dimata mereka seolah olah TENAGA buat aku. Satu beg jugak aku hadiahkan pada isteri Zul. Sudah terbayar niat lama yang terdetik. Sebagai tanda terimakasih pada zul, yangs anggup bersama aku dan menyokong aku susah dan senang. Zul banyak back up aku dibelakang. Di office Nilai ini, aku hanya ada zul yang merasai apa yang aku rasai.

Aku ingin nikmati MOMENT yang sedang berlaku...bukan risau berlebihan pada masa depan yang belum pasti, juga bukan untuk mengenagi segala kelukaan yang telah terjadi...sengata aku hanya DOA...DOA yang menghubungkan aku dengan Allah...Allah yang menjaga dan memiliki kunci hati manusia...Allah yang sering memelihara gerak geriku. SEhabis aku menulis, sms terakhir dari pak wan...Alasan dan sebab berbeza, ada tersurat ada tersurat, tapi hakikat tidak boleh dipertikaikan lagi. Sungguh INDAH bahsa orang yang bergelar cendikiawan ini, yang seumur hidupnay dihabiskan dengan Ilmu, kemanusiaan dan kebaktian dalam diam diam kata katanya memberikan aku semamngat, kekuatan dan ketenangan...Terimakasih Pak Wan..Tetima Kasih Teman...ada jodoh dan pertemuan kita BERSUA lagi atas Izin Ilahi.