Monday, August 8, 2011

Aku PILIHANMU!


Alhamdulilah kupanjatkan syukur pada Allah kerana masih mampu menikmati pagi INDAH yang penuh dgn agenda ini. Sesungguhnya KAYA seseorang itu lebih penting bila dia menperkayakan dirinya dengan PELUANg PELUANG yang terlalu banyak dan dalam kumpulan peluang peluang itu ada yang TIDAK DATANG BERKALI KALI. Pagi yang Indah walau sedikit terlewat lantaran KEPENATAN kerja kerja pembungkusan semalam. jam 2 pagi barulah boleh berbaring dikatil dan merasai NIKMATNYA tidur.

Semalam yang terlalau INDAH tersimpan dalam MEMORI ini. Berbuka dengan TENANG dinyonya Briyani curve Damansara. Nasi Briyani kambing dgn iringan Acar buah dan timun, Puding Sago, popia yang cute dan teh O Halia. Tenang berdua dgn hubby berbuka setelah menunggu diruang menunggu MPH yang tersergam pelbagai santapan MINDA. Kukuatkan HATI kali ini tidak boleh membeli kerana perlu dihabiskan bacaan yang sedia ada. Sejuk hati melihat hubby begitu khusyuk dgn bacaan informative ISREAL yang diminatinya. Hingga tak sedar waktu berbuka sudah sangat hampir. kami berbuka dengan penuh TENANG sambil bercerita perkara yang MERIHATKAN MINDA teruatma perkembangan business IOPE. Alhamdulilah.

Tepat 8 malam, kami bergegas kekereta untuk terus menuju ke masjid Mutiara Damansara. Alhamdulilah selesai solat penuh ketenagan ruang LUAS terhampar itu bacaan Alquran terus dialunkan sementara menunggu masuknya waktu Isyak. Solat Isyak berjemaah dan Solat terawikh 8 reakaat seklai solat sunat awwabin hinggalah jam menunjukan TEPAT 10 malam. Terlihat message dari Fuzie...za saya dah sampai di BISTRO. pantas kujawab I am coming...solat baru habis!.Hubby meninggalkan aku di Bistro untuk pertemuan dan perbincanagn dengan Fuzie, sahabat satu universiti yang sudah terpisah hampir 15 tahun. walau pun kami tidak rapat tapi almost saban hari bertegur sapa ketika bertembung dibilik air atau dewan makan. Fuzie seorang yang VOGUE dimata aku!.

Sesampai di Bistro, kami berpelukan terasa kemas peluakan sahabat yang laam tidak bersua. Aku pesan Kopi O panas dan mineral water, mata meleret pada anaka anak Fuzie yang besar besar dan Cantik..wajah KACUKAN lah katakan. fuzie memnag tidak sabar untuk mencuba PRODUCT IOPE yang aku perkenalkan. Mendengar aktiviti sehariannya sebagai GURU YOGA dan TARIAN...alamak hati aku terasa seakan satu PELUANG BESAR bersama FUZIE..Alhamdulilah..Allah yang mengatur rezeki dan peluang kami. hampir satu jam setengah berbual, text message dari hubby memberikan aku isyarat untuk minta diri memmandangkan kerja kerja amsih banyak dirumah. Seklai lagi kami berpelukaan dan Fuzie berjanji untuk SERIOUS melihat FEEDBACK dan menegembangkan PRODUCT ini. Aku yakin dgn Fuzie apalagi pengalamannya dalam De Belle sudah disatu tahap yang tinggi.

Sesampai dirumah,kami singgah dikopitiam, aku menemani hubby SUPPER..aku hanya memesan segelas fresh Oren. selesai jam sudah menunjukan hampir 12 tengah malam. barulah aku memulakan kerja kerja pembungkusan. Aku meraih sepenuh perhatian dan ketekunan terhadap kerja kerja BISNESS ini kerana aku TERFIKIR aku perlu ada satu platform bisness untuk masa depan. Aku tidak pernah terfikir dari dunia kausneling akan bertukar ke dunia KOSMETIK...terasa Janggal paad diriku tetapi disebalik Kosmetik itu..itulah dunia sebenar yang aku cari...DUNIA Bisness...business sambil berkongsi...bisness berasaskan KEBENARAN dan kekuatan Silaturahim. Life is just begin for me. Di usia begini pengalaman menempuh kesukaran sudah menjadi PERISAI diri..aku sudah TAKUT untuk bergerak ke hadapan...aku sudah mahir SENSOR Peluang disekeliling...dan aku gembira bertemu dgn setiap lapisan manusia...Alhamdulilah...setiap hari aku BERDOA semoga apa yang aku CITA CITAKAN untuk diriku yang bakal kuberikan pada orang lain ini dimakbul TUHAN...ya Allah sesungguhnya PERJALANAN HIDUP yang telah kau aturkan TERLALU MANIS SIFATNYA...terlalu MISTERI tidak terjangkau dek akal manusia...betapa besar maarifatmu ya Allah...di sejadah yang yang lembut berselimut kain putih aku berteleku membesarkan zat mu...Subhana Allah..Alhamdulilah..Allahu Akbar...

Alhamduliah ya Allah..kerana aku PILIHANMU!


Alhamdulilah...


Alhamdulilah masih bernafas walau ada sedikit rasa tidak SELESA pada tubuh badan..kaki begitu BERAT..tangan begitu sukar diangkat..namun hati begitu RIANG menguruskan stock dan order customer. Kali ke2 mengambil order dirumah Pilot Air Asia.

Alhamdulilah juga aku sudah begitu wajar bebricara dengan Tuhan dilewat dinahari sebelum mengejutkan ahli keluarga bersahur. Saban hari sahur begitu meriah. geli hati meliahat telatah anak anak dan anak saudara, nasi dan ulam buatku tidak kira masa walau disubuh hari...Nikmatnya. Setelah kali pertama menunaikan solat HAJAT 2 hari lepas...aku mengadu domba semuanya pada Allah..segala yang tersekat segala yang TERKILAN biarlah Alalh yang mendengarnya...sekali gus aku meyampaikan HASRAT dihati kalaulah Alalh itu mengizinkan kalaulah Allah itu memnag menciptakan laluan buatku begitu.

Alhamdulilah melihat rumah disiapan terakhir. Sudah 2 hari juga aku membelikan juadah berbuka buat pekerja yang menyiapakn kerja kerja akhir dibilik air utama dan diberanda depan rumah. Ada sedikit bayaran yang masih TERTUNDA..setakat ini ada keyakinan ada sebuah pertolongan yang tidak disangka sangka..aku ingin berihat seketika dari tekanan keewangan sebelum memulakan projek DRY KITCHEN mak yang abakl emmuatkan koleksi koleksi pinggang mangkuk ku...Alhamdulilah...Seronok sedekah kan mereka juadah berbuka yang kita sendiri geram melihatnya tapi MULUT TIDAK LALU..sepuluh ringgit seorg macam macam sudah boleh dapatkan dari air minuman dan nasi hinggalah kuih muih dan rojak. Pasti berselera mereak makan..terkenang aku saat saat begini ada yang lebih malang etrpaksa meninggalkan anak isteri demi ekhidupan yang lebih baik..alhamdulilah sedikit sumbanganku buat mereka.

Aku sangat bahagia melihat Mak..menari nari laju didapur barunya...teringat jugak aku pada air tangan BONDA ..blog yang merakamakna masakan mak...rasakanya aku perlu kemaskini semula blog tersebut..Insya Allah..selepas raya barulah aku boleh sempurnakan ...mungkin seklai gus dengan teratak kasih bonda..tidak lagi 2 blog yang berbeza...alhamdulilah. malam ini aku bakal menemui Fuzie Miller..akwanku yang sekain alma tidak kutemui..Fuzie satu satunya kawan yang begitu penyokong bisness skin care IOPE aku dan aku akan merakamkan setiap pertemuan dengan belaiu kerana belaiu seorg yang VOGUE untuk dilantik sebagai MODEL product secara serious...Insya Allah.

kiriman demi kiriman aku siapakn..seronok menyediakan sesuatu yang kita nampak untuk hidup dan masa depan...tidaks abar menungggu Mria dan Li pulang untuk agenda perbincanagn bisness dengan lebih mendalam...semoga rezeki ini sangat sempurna pemebrian TUHAN buat kami demi anak anak dan ibu bapa kami. Aku sangat bercita cita untuk tinggal berdekatan dengan Mak disaat saat begini...satu hari nanti aku lah yang sepenuhnya bakal emngambil alih tugas dan kehidupan mak...sering bersama mak menguruskannya...aku bahagia bila melihat mak boleh dapat apa saja yang dia mahu..dan aku bertambah bahagia meliahat anak anakku begitu menghormati dan menyayangi mak...semoga Allah memberikan ruang beribadah yang sangat sempurna buat mak tahun ini sempena ramadan kerana mak tidak eprlu lagi susah hati dengan duit belanja makan...duit raya...hiasan rumah..kini mak mungkin tidak pernah mnyangka dia disanjungi anaknya...dihargai oleh insan insan yang selamam ini dia berkorban penuh kepenatan dan susah payah...hari ini mak begitu TENANG dan SENANg disebuah istana kasih sayang...

malam nanti aku bakal mengadu lagi...menagdu pada Allah tenatng nasib diri...mengadu pada Allah untuk izin menguatkan hati..menerima takdir kehidupan walau sakit didalam...aku tahu aku tidak mampu menegluarkan selumbar dihati BONDAku...tapi biarlah aku sering menyanyi menghiburkan hatinya...hanya itu yang kami mampu...terkadang kasih sayang tidak boleh dipamirkan...tidak boleh disentuh hanya kemas tersimpan dalam lipatan hati...lewat petang ramadahan ke9 yang MULIA ini barulah pertama kali aku bakal berbuka BERDUA dengan sang PENCINTA yang Alalh cipatakn buatku...setia dia menunggu kepulanganku dari pejabat..yang pasti hari ini kami bakal berlabuh diMAk cik Briyani damansara CURVE..dan abakal berjemaah diamsjid MUTIARA Damansara...

Ya Allah aku syukuri atas kehidupan dan rezeki mu yang engkau limpahkan buatku SABAN WAKTU...amin