Wednesday, July 28, 2010

Surat Buat Abang


Kehadapan Abang…semoga sihat sejahtera bersama anak anak sepinggalan ini…..

Abang,
5 bulan yang lepas, Za seakan tidak sabar untuk mendapatkan peluang untuk berada ditempat org dan jauh dari situasi yang sedang dihadapi..apa lagi Kota London ini…tetapi saat abang membaca surat ini..percayalah, Za tinggalkan abang dan anak anak dalam seribu rasa yang teramat BERAT..matlamat telah bertukar..kini pemergian ini hanya lebih kepada memenuhi commitment bayaran dan janji kepada sepupu dan kwn kwn.

Kerana tulah, Za menulis surat ini…agar abang dan anak anak mengerti..hati Za bukanlah kekeras batu apalagi setelah Allah meperlihatkan KEAJAIBAN dalam hubungan kita. Sepanjang bulan April kita lalui kehidupan harian dengan penuh rasa bahagia…saban malam bila mencium anak anak..hati berkata kata serasa tidak mahu berpisah dengan ciuman ciuman tersebut. Ciuman meraka terlalu memberikan ketenangan hati dan jiwa Za. Namun hati ini juga ingin merasai pra perpisahan yang mungkin membawa seribu pengajaran buat kita berdua. Perpisahan ini bakal mengamit RINDU yang satu ketika dulu hampir hilang entah kemana…RINDU ini mungkin mampu mengembalikan satu rasa CINTA yang telah pergi..kembali untuk bertempat lebih UTUH diantara kita.

Abang,
Benarlah rezeki jodoh dan pertemuan hak milik KEKAL Allah taala. Kita tidak mapu menafikannya malah kita sama sama melihat keagungan caturan Allah pada kita. Selepas rebut taufan dan badai berlalu..Allah menghantar kenyamanan yang KUDUS dan kita bertuah kerana kita masih ada antara satu sama lain. Insan yang paling bahagia selain kita berdua ialah anak anak kita…rimbunan kasih sayang kita masih tersedia buat mereka. Mungkin inilah hasil doa mereka sendiri yang tidak putus putus pada Allah untuk mengekalkan MAMA dan AYAHnya dibawah satu bumbung.

Satu ketika dulu, hati ini telah berhenti BERHARAP. Hati ini telah menemui titik PASRAh yang satu hanya berserah pada TAKDIR ALLAH. Namun DUSTA dan BENCI sangat dihindari….inilah hasilnya..TERLALU MANIS..terasa diri ini terlalu kerdil disisi Allah..rupa rupanya perancangan Allah lebih HEBAT.Abang,

Allah masih sayangkan kita malah sangat menyayangi kita. Menyayangi za dan menyayangi Abang. Kerana itulah kita diberikan sebuah peluang yang jarang jarang dimilki orang lain. Allah sangat meyayangi anak anak kita. Kita perlu menyedari hakikat ini sebelum TERLAMBAT dan sesungguhnya Abang kita tidak pernah terlewat, Allah tetap memelihara jodoh kita berdua walau renting dek kepanasan api sekalipun …kita tetap bersama itulah hakikat JODOH.

Za akan pulang kepangkuan abang dan aank anak…pulang untuk kembali melalaui hari hari yang lebih gembira. Di kejauhan sana nanti za aakn lemparkan jauh jauh kisah luka kita agak tidak lagi menggangu hubungan kita. Maafkan za anadai selama tempoh ini ada keterlaluan bicara dan perlaku dek kerana tekanan yang tidak BERSEMPADAN.


Ketahuilah abang za pergi ebrsama putik putik cinta yang sedang bertunas semula…dikejauhan ini tunas tunas cinta ini akan za sirami dengan kerinduan…kenangilah za dari kejauhan ini…pupuklah doa tanpa jemu pada Allah taala…agar masa berlalu cepat untuk Za segera KEMBALI…


Sayang Abadi..kasih sejatiIsterimu


ZA