Wednesday, November 9, 2011

CEria NOvember!


Sudah hampir 2 minggu bulan November, aku baru ada masa untuk meneruskan tulisan hati diruang kesayanganku ini. Hari ini aku sangat SEGAR, 2 insan yang menemani saat saat DOWN aku ialah NElli dan Mai...aku rasa sangat LEGA. Petang semalam sebelum aku keluar untuk acara riadah yang telah disarankan DR Subash Nair, aku sempat melakarkan STEP to be TAKEN...Mai kata One STEP at One TIMe.Alhmadulilah.

Semalam berlalu bagai MIMPI INDAH buat aku bila saat saat begini anak anak ada disisi. Hilang seketika BEBAN HIDUP yang bersarang dikepala. Aku tidak puas memeluk mereka, bercakap cakap, mengusap rambut mereka, menusulkan sesuatu yang aku perlu tahu dalam keadaan santai dan bersahaja. Anank anakku semua merekalah NYAWAKU penyambung HARAPAN hari esok walau sukar bagaimana seka;i pun Demi mereka menjadikan aku berhati hati BERTINDAK.

Sebelum tidur, Harraz berkali kali berkata...mama Harraz harap Harraz tidak bermimpi datang rumah mama ni, Harraz seronok sangat , biasanya bila Hararz buka mata, tak best rupanya Hrraz bermimpi..Harraz tak nak hanya MIMPI. Terselirap darah dan sangat menyentuh hati KEIBUAN aku, ini menanadakan hati anak ini sangat RINDU pada kehidupan kami dulu, kehidupan aku dan mereka, yang terkejar kejar pagi dan petang dan saban hari LELAH dan STRESS terbawa hingga tidur. Aku akur ini adalah petanda RINDU anak anakku..tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat BERMAIN...Harraz paling ketara dari Fayyadh..rindukan bowling, wayang, mc Donald, Tempayaki malah macam macam lagi kalau aku imta buatkan satu senarai apa yang dimahunya...sah sah berjela panjangnya. Semalam adalah Wednesday, Movie day, harga tiket wayang sangat murah, lepas makan malam di JOM CARI MAKAN, kami pergi tenguk wayang. Masa makan Harraz memilih Cantonese Yee Mee...dan masa menonton tak ada cerita lain yang sesuai melainkan Alamak TOYOL...terbahak bahak mereka ketawa..tiada yang lebig gembira bila melihat anak anak kita sangat GEMBIRA.

Alhamdulilah juga, aku mampu mengawal keadaan, mungkin kedatangan mereka juga satu therapy buatku..mengikut nasihat Dr untuk beriadah juga membantu, juga meluahkan pada 2 sahabat tersayang yang sangat memahami aku sangat sangat melegakan. Bila kita agak stabil, barulah kita nampak apa yang kita perlu buat dan KETENANGAN itu datang bagai satu RAHMAT. Tidak mampu aku ceritakan pada semua orang, juga tidak mampu aku mendapatkan persetujuan semua orang, ada kalanya kita terasa kita sudah cukup LETIH untuk hidup kerana ORANG LAIN. ada kalanya juga, kita sangat TAHU apa yang kita MAHU. Seklai lagi aku sedang memperhalusi situasi, aku sedang membuat satu pengamatan yang TAJAM, dan sebagai MANUSIA semestinya walau apa pun KEPUTUSAN yang BAKAl aku LALUI...aku tidak akan MENGHANCURKAN ORANG LAIN...aku akan terus mendokong tapi kali ini position aku tidak lebih dari HANYA KAWAN.

November baru bermula, November juga bermulalah sesuatu yang agak luar biasa dari percaturan dulu, perjalanan ini masih panjang, liku baru jelas kelihatan, semoga Allah tidak membiarkan aku SENDIRIAN, akan dikirikan aku hamba hambanya yang bakal membantuku...semoga Allah melihat dan memerhatikan etiap GERAK GERIKU aminnnn.