Monday, April 26, 2010

Berbakti selagi bernyawa!!!!!


Hampir seminggu berlalu...hampir akhiran bulan April...keadaan baik dirumah mau pun dipejabat ..tersangat SIBUK..segalanya berkejar..itu pun terpaksa dibiarkan permintaan hati untuk menyelesaikan kerja kerja rumah. semoga hari ini berpeluang..dan bertenaga untuk melakukannya. terasa rindu untuk melkarakan apa yang ada diminda skearang disini.

Semalam sempat habiskan 3 bab buku cafe david..abaout friendshi and the inclination with social type person. satu hari will email david..agree in many things with his book..and will try to meet him for 2 hours coffee and chat...banyak kebenaran dalam penulisan david tentang friendship dan apa yang aku lalui secara personal dengan friendship. memandu keerta datang ke pejabat hari ini pun aku teringat ingat kata akta dibuku david....Ya nun disudut hati aku tidak ingi kehlangan KAWAN..sama sekali TIDAK!!! kini yang paling ketara aku kehilangan 2 orang kwn hampir 3. Seorang sedang perjalanan berpatah balik ke arah friendship kami tapi biasalah bila kelukaan telah terjadi jarang persahabatn kemabli pulih melainkan benar benar ikhlas. Hamir terburai airmataku menegnagkan 2 sahabat yang terlalu BAIK dan RAPAt kini bagaikan tidak pernah bersua...tidak pernah hadir dalam hidup masing masing. Entahlah...nun disusut hati aku..sebesar mana pun kesilapan mereka telah aku MAAFKAN...tapi kita tidak mampu merubah orang dan keegoannya. Berani aku katakan 3 sahabat ini adalah sama characternya!!!!.

Sebelum memulakan tugas, seperti biasa kerja kerja mengemas kini email. Fa sahabat yang tidak pernah berpeluang mendekati aku semasa sama sama diUIA dulu kini beriya iya ingin menemui aku dan sempat mengirim sesuatu untuk anaknya dari Malaysia..Fa kini berada di LUTON UK. Aku senyum membaca email Fa...Akan aku dapatkan kirimannya itu apalagi berkenaan hajat murni keibuannya untuk menyempurnakan solat si ANAK!!!.

Lintang pukan aku berdepan dengan kerja hari ini bila PAk Mie..gelaranku pada encik Suhaimi yang rakan satu kelab kaki tangan denganku meinta aku faxkan report yang disediakan semlm. Sekali harung ke LTD aku meyiapkan Inspirational talk report dan collect kerja dgn Zul keraniku. Selesai!!! Alhamdulilah. Selera memberi signal pada otak...sedapnya makan nasi...ada cairan liur dilidah...di masa yangs ama ternampak nampak sea food...ahhhh aku memang sea food lover!!! tapi kesihatan perlu dijaga sebelum terlalu terlewat...sebelum keluar makan..aku sempat membelek kiriman foto foto linda di facebook. Ahad lepas Mak telah membuka hati aku untuk membelanjakan makan malam di Qulity hotel untuk seisi rumah dan adik beradik. Memang kerana mak...mak telah menyatukan balik kami...aku sebenarnya melayan rasa MERAJUk..aku merajuk dengan adik beradikku dalam diam diam....aku tidak akan mengomel..tetapi CUKUP meletakkan jauh jauh segala uasaha kebiakan yang selama ini treadisi aku menjelang hari lahirku...kekadang hati ini maat TERLUKA bila mendenagr sesuatu yang terlalu kecil untuk diperbesarkan di cakapkan dibelakang kita. namun kedatangan MAk hujung minggu ini telah membolos benteng kedegilan dan rajuk aku. melihat muka mak aku tau hati ibunya sebagai mana hati aku ingin melihat anak anakku damai bersahabat. Maafkan aku mak!!! dan malam itu, kami makan dengan penuh gembira...mak duduk di meja Chairman...hehe..puas tenguk mak makan...kalau bukan kerana GOSIP ADIK BERADIK..aku tidak MERAJUK..kalau bukan kerana RAJUK aku...mungkin dinner kami telah langsai ditempat BIASA...dek kerana RAJUK lah...akhirnya takdir mengatakan kami akan bersatu kerana musibah dan penyatuan yang lebih IKHLAS membuka banyak ruang rezeki buat semua.

Sesungguhnya dalam hidup ada pelabagai LIKU..disetiap LIKU yang ditempuh tersembunyi HIKMAH dan NIKMAT...kita perlu bersabar menempuhnya...segalanya menjadi kenagan yang paling manis untuk dikenang satu hari nanti.

Aku ingin terus BERBAKTI SELAGI BERNYAWA!!!!