Tuesday, June 1, 2010

JUNE 2010...satu permulaan lagi....Hari ini 1 June 2010...hari pertama untuk bulan June..Bulan May yang banyak kenangan indah telah kutinggalkan serasa terlalu cepat masa berlalu. hari ini jugalah bermulanya sessi kaunseling pertama dari pelajar baru. Temujanji ini cukup mmebuatkan aku bersemangat untuk bangun pagi. hari ini juga hari selasa...aku teringatkan pasar malam seksyen 17 dan menu yang aku terfikir fikir selama ini ialah YONG TAU FU...sedappppp.

Pagi tadi aku sempat memakaikan baju untuk Fayyadh dan Harraz..Harraz tersenyum menceriakan pagi bila aku seperti biasa dengan kenakalanku dgn anak anak..hehe. Pemanduan hari ini lancar dan aku seronok menghayati lagu lagu koleksi LOVE SONG yang baru dibeli. Selepas mengirimkan email dan berbincang dengan Zul pasal kerja...aku menyiapkan beberapa tugasan kecil dan belum memulakan untuk memerah otak pada kertas kerja...esoklah!!! hari ini kepala pulak berdenyut bila perut agak lewat menerima makanan.

Di waktu yang agak terluang, aku mengimbau kembali segala saved Document yang berada dalam pendrive KINGSTON aku. Aku melihat joke jokes yang pernah dikirimkan Jimmy, gambar gambar, Lagu lagu, Email email dan Chat cahta dari bulan ke bulan. Hati seakan tersentuh bila ada baris baris perbualan kami yang seakan mengambarkan dirinya yang sangat terluka dengan cara aku. Ku akui memang sukar untuk dia melupakan kenyataan yang aku keluarkan. Bukan aku tidak sayang...bukan juga aku tidak benar pada perasaan ini TETAPI aku sangat berhati hati dan aku hemburkan segala kekeliruan dalam bentuk konklusi tersendiri. Lagu Never GIVE UP yang diberikannya aku mainkan berklai kali..ya aku sukana lagu tersebut.

Semalam Jimmy mengirimkan email yang panjang lagi...tergambar betapa happynya dia selama di KRABI. Ok lah GOOd for him...dan aku tumpang gembira jika dia berjaya melepasi saat saat sukarnya. Aku teringat ayat Jimmy...I want all or nothing...not in the between. Arghhhh Jimmy aku sedang berdepan dengan persoalan agama..persoalan yangs angat BESAR bagiku. Sesungguhnya Allah maha memelihara...Alhamdulilah. Biarlah perasaaan ini hanya disini. sesekali membaca berita..sesekali mendengar suara cukuplah. Aku berharap dia bertemu perempuan yang baik sesuai dengan dirinya untuk meneruskan hidup.

Sebenarnya kegembiraan sejati bila kita bebas dari belenggu sia sia. Apalagi bila kita banyak bersandar pada takdir Allah semata. Akus edang menuju ke arah itu...aku nekad beristiqamah 21 April 2011 aku ingin menyambut hari itu di depan kaabah dengan lafaz takbir dan tahmid. Aku nekad kerana aku sudah lama berada dalam konsep penyerahan diri malah aku yakin dan percaya inilah yang Allah ingin temukan padaku.

Merenung wajah anak anak...Allah bekalkan kasih yang penuh buat aku menayayngi mereka, Melihat wajah suami..dia seorang insan yang terlalu mendambakan keikhalsan hatiku sebagai isteri. melihat wajah para pelajarku...aku meliahat banyak potensi yang tersembunyi dan aku perlu memperlihatkan pada mereka kelebihan diri mereka. Ya Allah..kuatkan aku untuk terus mengatur langkah...awasilah gerak geriku selalu...teguhkan hati dan pendirianku...sabarkan aku dari goncangan kemarahan dan sikap taasub orang lain. hanya pada mu aku berserah dan hanya pada mu aku minta TOLONG....

Malam ini pasti aku sendirian dirumah menanti kepulanagn anak anak dari tuition class. Ada ruang untuk ku memainkan peranan yang lebih baik sebagai hamba Allah dan Ibu yang sempurna...buku buku dirak telah terlalu lama mendambakan sentuhanku..kali terakhir aku membaca dengans erius ialah semasa perjalanan pergi ke UK. hari ini perlu dimulai semula dan ada pelbagai DVD movie penuh pengajaran untuk aku hayati...selain wirid wirid doaku pada Allah Azza wajalla diwaktu Dinahari...Tuhanku kejutkan aku untuk perhambakan diri padamu...dingin dan tenangnya waktu itu untuk aku terus berbisik seakan bisikan kekasih yang teramat dirinduinya. Penuh syahdu..penuh sendu...pilihlah aku untuk menjadi insan yang sentiasa berpeluang menghambakan diri padamu....Amin ya rabba Alamain!!!