Wednesday, January 12, 2011

Hati ini untuk MU....


Tiada kata seindah ungkapan ALHAMDULIAH ketika ini bila terasa Minda begitu tenang..hati begitu damai walau kerja dihambat waktu yang semkain sempit ruangnya, walau terlalau panjang TO DO LIST saban hari...semakin menjelang $) an semkain banyak yang perlu dicatatkan sebagai TO DO LIST dek kerana banyak perkara bisa membuatkan kita lupa smatelahan faktor usia yang semakin SENJA. Namun ternyata KETENANGAN hati dan kedamaian MINDA mampu melihat semua itu sebagai step step yang perlu dilakukan..cuma ATURANNYA kena betul untuk memudahkan diri sendiri.

Nyenayknya TIDUR semalam, nerve tudur masih terasa hingga pagi ini tapi tidaklah sampai mengantuk mungkin kerana tindakan hebat B Complex yang diambil ketika breakfast. Tidur semalam lena dengan XENEX prescribed by the Doctor bila terasa nerve cannot stop thinking and tired. Nyaman rasanya bila bangun pagi terus sarapan pagi di NILAI HOTEL terasa seronok dengan pembacaan NEUROTIC personality chapter pada buku The Art of Getting Along with People. Saat saat begini begitu INDAH padaku, pembacaan terasa TERISI, sarapan serba sederhana. Dalam diam diam terasa KEPUASAN DIRI...tidaks anggup untuk melupakan ALHAMDULILAH..terimakasih Allah yang mengilhamkan cara untuk mencari ketenagan sebagai penghuni ruang HATI.

Minda Tenang dan hati damai meperlihatkan raut wajah yang CERIA. wajah ini perlu terus tersenyum tenang dan menunjukan MINAT pada para pelajar yangs emakin ramai meminati BILIK ISTIMEWA ini...bilik yang menjadi SAKSI cerita cerita suka dan AIRMATA mereka. Wajah ini perlu terus memperlihatkan positive, welcoming dan sepenuhnya attend pada ksiah kisah yang perlbagai. Hati ini perlu ikhlas dengan minat agar mereka merasai mereka didengari dengan penuh empaty dan understanding. Kalau wajah yang datang pada ASALnya KELAT, KELAM, memek muka yang tidak keruan antara senyum paksa dan tahan tangisan...ALHAMDULILAH selepas satu jam perlahan lahan wajah itu kembali kemerahan, mata kembali bercahaya, senyum sudah dari hati ...sayang Kalian semua..dihujung solat kuiringi doa buat mereka KUATKANLAH hati hati mereka ya ALLAH..kerana aku hanya mampu mendengar, mengajak berbincang, berkongsi minda dan rasa hati tapi yang memegang KUNCI hati itu ialah ALLAH.

Aku bahagia dengan tugas ini. walau dalam situasi macamana seklaipun. Begitu MULIA takdir rezeki buatku Kerja yang penuh minat dan PASSION dibayar pula Ringgit setiap hujung bulan, diberi pula pahala yang tidak terhitung oleh Allah, terselit pula ILMU untuk diris endiri dan setiap kali melihat kepincangan dalam KES, setiap kali itulah terserlah keunikan MANUSIA dan terzahir KEKUASAAn yang ESA...Ohhh Tuhan maha kaya dan agungnya zat mu yang diperlihatkan dalam kehidupanku.

Senyum ini kini semkin ada QUALITY. Senyum dari hati, senyum yang mengambarkan I am happy and Ready to serve you..Alhamdulilah rasa ini terlalu MAHAL harganya buat diriku...siapa yang bagi?? semestinya Allah dia tidak LOKEK dan tidak pernah mungkir janji serta ADIL. Aku tidak pernah merasa kemampuan memiliki Qulaity senyum sebegini. Senyum yang sudah release rasa didalam, senyum untuk terus melihat dan melalui hari hari INDAH dengan kerja kerja dan kehidupanku. Mungkin inilah bahagia SEJATI ..bahagia bila kita mampu menetapkan dengan kemas kita hidup kan mati kerana ALLAH..bahagia bila kita menzahirkan apa yang kita lakukan kerana Allah...perkataan kita ..perbuatan kita ..niat kita dan kerja kita.

Allah maha kaya..aku bukanlah sebaik baik mausia tapi aku masih dapat apa yang aku MINTA ..sedikit yang aku sebut ..terlalu banyak yang aLLAH BERIKAN ...BAGAIMANA HARUS AKU MEMBALASNYA KALAU BUKAN UNTUK TERUS MEMBALAS kecintaaN aLLAH INI..TERUS EBRBISIK MEMBESARKANNYA..TERUS MELAKAKAN rindu YANG KENTAL DIHATI...sejurus mata terbua, mengingati KEBESARANNYA, syukur masih bernafas dan menikmati keselesaan air panas ketika mandi, kewangians abun ketika menycikan diri, bersiap untuk menampilkan personaliti yang boleh diterima mereka mereka yang mencari RUANG BERKONGSI. Bergaya sederhana mengambarkan personaliti yang sederhana, Alalh tidak menggalakkan BERLEBIH LEBIHAN.

Aku ingin hidup SERIBU tahun lagi bila meniti hari hari sebgini, hari yang yang dinikmati dengan mengingati Allah. Sebelum membuats esuatu pada esoknya DOA meminta dipermudahkan pada malamnya. Bila berada dalam keadaan tidak PASTI..berbisik diantara waktu solat..mohon petunjuknya..Ya Allah maha SUCI engaku yang menjaga Langit dan Bumi selepas engaku menciptannya..Aku tidak berdaya tapi Aku masih menyediakan KEKUATAN buatku. Aku hanya mampu menjadikan AIRMATAkusebagai saksi..saksi penyerahan HATI ini padamu...Hati ini buat mu Ya Allah..

Hati ini akan terus mengayam buih buih rindu...RINDU YANG ABADI...Aminnnnnnn