Monday, April 12, 2010

Aku sebenarnya BERTUAH....


Pagi selasa ini aku agak liat bangaun tidur kesan selesma dan sesak nafas akibat pemanasan global yang hebat semalam. Nasib baik dalam kepala aku...ohh ada meeting di PJ office..tak perlulah terlalu bergegas ..dan meeting bermula 9.30am. Masih banyak masa ...aku plan untuk breakfast dan makan ubat sebelum meeting bermula.

Suara hatiku tidak pernah berdusta, suara hati seakan memujuk usah risau dengan message peringatan Bos pada report kedatanagnku itu...Bos aku boleh terima bila aku meberitahu kebenarannya...memang benar seklai...Semalam telefon tertinggal so segala pesanan bos dirumah baruulah aku membacanya....

Sarapan pagi yang sederhana dengan syarifah Hafilah...dua biji Murtabak kecil, Air mineral dan nescafe tarik kurang manis..cukup menceriakan aku untuk meulakan meeting dengan bos dan aku bersedia walau apa pun kritikan bos pada aku asalkan segalanya BENAr dan perlu diperbaiki. Bergegas menuju ke bilik meeting ditemani MDm Norliza Abu zaharin..ada beberapa perkara yang disebut mdm Norliza..patutlah dia berbuat baik dengan aku...dia tahu cerita sebenar...sekali lagi...jangan TAKUT kalau kita jujur dan ikhlas...thanks kka liza for such a great support...I will be in a quality circle in the office.

Meeting bermula tepat 9.30 pagi setelah aku sempat warming up berbual dengan Bosku...Mdm Khairani...seorang bos yang tidak terlalu TUA tapi matured dan memahami. Meeting berjalan dengan Lancar dan aku gembira dengan persepakatan dan assignment Baru...Bos juga sempat berbincang tentang kes aku yang diambil beratnya..aku tahu dia melihat potensi dan semangat aku...dan dimasa yang sama dia seorang yang sangat memahami apa yang aku lalui...UNTUNG sebenarnya dikelilingi oleh orang orang psychology yang tidak PSYCHO...hehe.

Aku berjanji akan berkerja dengan tekun...akn merujuk ..akan membuatnya sebagai kwn baik..akan menghormati prinsipnya..dan mengadaptasi prinsip matangnya..terutama dalam usul yang perlu berhati hati...dia meinta aku berhati hati dengan orang tertentu...secara tidak langsung dia PEMBIMBING yang baik untuk orang lurus seperti aku. Kak Ani tidak pernah membuat keputusan yang NEGATIF dari segala segi...kalau agak sukar sesuatu perkara..dia akan menggunakan perkataan kita buat BERSAMA..kalau sukar cerita peribadi..dia akan memberi encouragement yang mengandungi perkataan..perlahan lahan za..janji ada hala tuju yang baik.

Selepas meeting aku bergegas balik untuk menemui anak anakku yang tidak sempat kesekolah hari ini untuk makan tengahri. dalam kereta..hati aku minta untuk berdoa khas buat MDM KHAIRANI..ya Alalh kau sejahterkanalah wanita ini..sihatkan tubuh badannya...peliharalah dia..kerana ku masih ingin lebih lama bernaung dibawah pemerhatiannya sebagai KETUA...Amin.

Kita akan terus bersama BERJUANG dengan cara kita kak ani...I will work hard and smart from time to time...promise you!!!!

Aku sebenarnya AMAT BERTUAH...syukurilah lah rezeki sebegini...Alhamdulilah