Wednesday, January 11, 2012

sleepy mind!!


Hari ini Khamis, sehari sebelum Meeting pertama GCU untuk tahun 2012, aku masih kabur selagi tidak amsuk meeting, apa perancangan , apa kesesuaian, apa persediaan, semuanya bergantung pada meeting esok. Selama 2 minggu ini temph untuk aku suaikan diri semula dgn kehidupan kerja dipejabat petaling jaya ini. dan hari ini juga aku sudah tidak terbendung lagi untuk berkongsi idea YONG TAU FOO pada group pelajar Najah...ahhh tidak salah berbagi kebaikan dan idea. Semenjak semalam kepala aku asyik teringat YONG TAU FOO...kalau lah boleh...memnag boleh..aku perlu boleh...team up dengan iwan...mungkin ini idea utk rezeki masuk...aku nak buka gerai YONG TAU FOO dicheneh...ahhhh tiba tiba idea melompat dalam kepala.

Idea juga bagai rezeki, kalau Allah datangkan rezeki kdg kdg dari sumber tidak terduga. Aku serasa seakan ada jodoh dgn Yong tau Foo, aku terasa seakan ada connection antara aku dan Iwan...Li juga bersetuju dengan idea itu...ahhh kena listkan apa yang perlu..kena tinjau tinjau..kena servey keperluan..persiapan...ya Allah kalau ini rezeki kehidupan buat anak anak dan adik adikku..ko permudahkanlah ya Allah. Aminnnn. Saat aku menulis ini, Li dan Maria masih dirumah, semalam kami tidur lewat bersembang, aku bahagia bila Li sangat rapat dengan hubby, Li juga banyak bercerita kisah hatinya terhadap ibu bapanya, moga Allah mmeberikannya kelegaan satu hari nanti. Semalam juga aku seronok bersama sama mereka makan malam, Li belanja..kesian Li..malam ni biarlah aku belanja mereka pulak sebelum mereka balik...Semalam kami makan Tom yam, kerabu kaki ayam dan Siakap Steam. Li dan Maria sangat berpuas hati dgn food.

Mata masih terasa BERAT, badan pun tidak begitu ringan, rawatan masih perlu diteruskan, jadual hidup belum menemukan aku dengan senaman.rasanya minggu ni tidak boleh pergi ke Johor lagi, memandangkan nak berkemas, minggu depan balik cheneh, lepas tu baru pergi ke johor sambil bentang account dan stock. Kepala dan minda rasa hanyuttt saja. lagi satu jam waktu pulang. Aku perlu segerakan untuk ajak makan maria dan Li kejap lagi. Sambil tunggu kereta siap, sesambil boleh ajak maria tenguk tudung. Aku dan maria mcm adik beradik, dia tidak laayk disakiti, aku tidak pernah jumpa wanita sebaik dan setabah Maria. kami merangka trip seminar kosmetik dijakarta dan Denmark..Maria kata aku perlu ikut..arghhhh tukar bidang..bermakna banyak kena belajar termasuk bahasa korea...huhuhu

Pagi tadi aku dengan dada terbuka suka menerima kedatangan pelajar untuk sessi perbincangan dan kaunseling. Arghhh pejaar ini hebat terasa Aura energy dan positivenya. Masa bersalam pun aku genggam kemas tangannya. Jarang berjumpa dengan pelajar yang ada matlamat REALITY mcm dia. Dia ingin melibatkan diri dengan bisness, ingin menerokai sedari awal. Aku yakin in ten years time dia akan jadi sseorg yang hebat kalau kena gayanya...Aku mengalu alukan dia kalau dia ingin gunakan bisness aku sebagai ground p latihannya. Duit bukanlah matlamat utama, how dia belajar menembusi OCEAN OF CUSTOMER, belajar cope dengan rejection, belajar convince people, belajar menerima kritikan dan terus tampil sebagai people orientation type...akus anggup bersamanya...moga aku ada jodoh dengannya sekaligus melancarkan pacakge skin cae untuk pelajar...murah, terjamin dan simple...semua tu rezeki untuk kehidupan aku, aku tolong dia, dia tolong aku. Bukan volume of sale aku akan pandang, how long and what we are going to share together is the POINT here.


Arghhh masih terasa ketat saja bukaan mata ini...entah mengapa akhir akhir ini dugaan sakit dan ketidak selesaan badan sering terjadi...aku terus merapatkan diri dengan Allah..sujudku makin lama, bacaan ku makin panjang, doa buat semua terutama anak anakku tetap disetiap solat 5 waktuku..ya Allah indahnya kehidupan dibumi mu ini...Alhamdulilah.